Paceļu galvu savu no spilvena! – nu nē, vēl nē… Ne jau gulēt uz Buenosairesu esam atbraukuši!
Brokastis – atkāpe no maršruta… (man bija plāns mēneša laikā Argentīnā nomest kādu kg. Nu noteikti augļi tur, klimata maiņa… – plāns palika par plānu…)
STEREOTIPI
– silts klimats – visi ēd augļus – argentīnieši neēd augļus, vienīgais augļu izmantošanas veids – izspiest sulu vai pagatavot ūdens (piena) dzērienu ar smalcinātiem augļiem un ledu – likvidos
– Argentīna , ( tepat Meksika) , jāatved garšaugi, un viņi noteikti paši izmanto t0s – argentīnieši maz izmanto garšvielas, parasti pie ēdiena tiek pasniegtas mērcītes, vissargentīniskākā ir čimičuri
Sapratu, ka… Argentīnā visi ēd gaļu, ēd daudz un parastā tauta, it sevišķi sievietes, ir ar lieko svaru. Mūsu latvietes ir slaidākas, koptākas un izskatīgākas. Pretējo varētu teikt par vīriešiem.
Tā bija atkāpe – Atgriežamies pie brokastīm – nav jēga iepirkt maizi vakarā, tā jāpēck svaiga (lasīt – mīksta un silta), jo ceptuve un maiznīca ir blakus dzīvesvietai.
Tātad brokastis – silta baltmaize un gaļiņas no tuvējā “Ķīnieša” veikala. Nu kurš gan var noturēties kārdinājumam uzlikt uz maizes plānu šķēlīti auksti kūpinātas gaļiņas. Klāt kafiju – Un neaizmirstiet nopirkt – Media lunu, bez tās nu nekā…
Tad nu ar grūtībām esam agri – 9ņos gatavi iziet ielās – šodien atkal tepat – ap māju – pa Defensas ielu uz pretējo pusi (vakar bija Maija laukums) , šodien mazliet San Telmo rajons
un tālāk uz Puerto Madero rajonu – ostas un industriālais rajons
( http://www.puertomadero.com/) – tie ir dīķi, spīķeri, tilti, skaisti pastaigu parki (Mujeres Argentinas un Micaela Bastidas) un Ekoloģiskais rezervāts ar Rio de la plata (Laplatas upe).
Tas bija rīta ekskurss, tagad ejam pāris stundu atpūtā, jo ir dienas vidus + 30 un mēs esam noguruši. Reizēm liekas, ka visi ir noguruši – daudzi veikali, lielākā daļa ēdināšanas ir ciet, lai atkal atsāktu dzīvot – vakara dzīvi. Tad arī mēs turpināsim.
P.S.Puerto Madero – mums ar rīta pastaigu bija par maz …
chimchurri – mērcīte pie gaļām, mīkstas baltmaizes – sakapājam pētersīļus ap 100gr ,piecas ķiploka daiviņas. Pielej apmēram 100ml olīveļļas., pieber 1 tējk maltas paprikas, 1/2 tējkar. sāls, 1 tējk. oregano . Mazliet čili . 2 ēd/kar etiķa (vīna) var lietot uzreiz , labāk paturēt brīdi – lai savelkas.
Un karstā vasaras dienā Licvido – glāzi šķidruma (piena, jogurta vai ūdens) ,pievieno sablenderētiem 3 banāni + 1 liels kivi … + ledus.