Filadelfijas siera kūka

Šis ir viens no maniem hobijiem- saldo ēdienu gatavošana, bet tas pagaidām nenozīmē, ka Košragā spēšu visus pabarot. Nav , nav mums kafē…

Dalos ar izmēģinātu recepti – pamatnei pagatavoju smilšu mīklu kur attiecībām jābūt -1 daļa cukura, 2 daļas sviesta, 3 daļas miltu.

Formas izmērs 28 cm200g sviests+100g cukura+ 300gmiltu – mīkstu sviestu puto ar cukuru un beigās pieliek miltus.Lieku cepties 15 min/augša/apakša, pirms cepšanas ieliku formā un 1/2h ledusskapī.

“Iemērcam ” želantīnu 2 ēd/k to mēs pievienosim , (protams, uzbriedinātu un izšķīdinātu) blenderētajām zemenēm virsai pašās beigās

Vislabāk jau būtu izmantot lauku olas.Darba mums vēl daudz – ķeramies pie siera masas – 3olas saputo ar 200g cukura+1citrona sula+vanilīns, liekas, ka nākošreiz putošu dzeltenumu un baltumu atsevišķi, bet var arī slinkot.

  

Pirmo reizi redzēju atlaidēs Filadelfijas milka  –  iepirku4 pac – 700g tam pieliku 400g skābā krejuma (te nu nedrīkst nepaslavēt Dundagas labos piena produktus) un pievieno pie saputotajām olām. Tad nu te ir tas maisījums

Vēl iemaisu 70 g kartupeļu cietes un lejam cepam-pannā pāri apceptajai smilšu mīklai


ja būtu iespēja mīklā iemaisītu sīki sagrieztus rabarbera gabaliņus, bet Košragā neviens šo augu vēl nav iestādījis. Liekam cepties pavisam droši uz pusstundu cepeškrāsni varam nepieskatīt – 180 grādi augša/apakša.

Uzliku atgādinājumu un aizgāju darbos… Pēc ~ 50 minūtēm izslēdzu cepeškrāsni.

Atdzesējam un pārlejam ar blenderētu zemeņu želeju. Dekorējam ar piparmētru lapiņām. Man nebija tik daudz zemeņu izmantoju jāņogu sulu un sagrieztas zemenes

Tas pašu ēšanai tamdēļ tikai dažas piparmētras, ja būtu viesi liktu vairāk un pa perimetru

Nu ko – ēdam 10- 16gabaliņi diametrs 28, un bilde miglaina- tas no korķu viļķa

 

Vēl varētu par izmaksām- Filadelfija 4,4 + krējums 0,4 + 3 0las 0,3 + cukurs 200g 0,15 + sviests 0,7 + milti 0,06 + kartupeļu ciete 0,10 + želantīns 0,25 + zemenes (pašlaik ~2Ls) = 6,4 Ls.

Ceru, ka kļūdas nebūs, “seivoju” un skrienu – laika vairs nav ņemties… Es zinu, ka vajag noformatēt šito, bet neļaujas – ņemiet par labu …

Advertisements

2 responses to “Filadelfijas siera kūka

  1. Stipri savādāk nekā es taisu. Neesi mēģinājusi pamatnei izmantot Selgas cepumus? padod ziņu uz epastu

    • Selgas cepumus var sablenderēt ar sviestu un izmantot pamatnei – tas ir vienkāršāks un populārāks variants, es Selgu nelietoju, pamatnēm siera kūkā bieži lieku parasto biskvīta mīklu. Nu gaumes tak dažādas…

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s