Šis ir viens no maniem hobijiem- saldo ēdienu gatavošana, bet tas pagaidām nenozīmē, ka Košragā spēšu visus pabarot. Nav , nav mums kafē…
Dalos ar izmēģinātu recepti – pamatnei pagatavoju smilšu mīklu kur attiecībām jābūt -1 daļa cukura, 2 daļas sviesta, 3 daļas miltu.
200g sviests+100g cukura+ 300gmiltu – mīkstu sviestu puto ar cukuru un beigās pieliek miltus.Lieku cepties 15 min/augša/apakša, pirms cepšanas ieliku formā un 1/2h ledusskapī.
“Iemērcam ” želantīnu 2 ēd/k to mēs pievienosim , (protams, uzbriedinātu un izšķīdinātu) blenderētajām zemenēm virsai pašās beigās
Darba mums vēl daudz – ķeramies pie siera masas – 3olas saputo ar 200g cukura+1citrona sula+vanilīns, liekas, ka nākošreiz putošu dzeltenumu un baltumu atsevišķi, bet var arī slinkot.
Pirmo reizi redzēju atlaidēs Filadelfijas milka – iepirku4 pac – 700g tam pieliku 400g skābā krejuma (te nu nedrīkst nepaslavēt Dundagas labos piena produktus) un pievieno pie saputotajām olām. Tad nu te ir tas maisījums
Vēl iemaisu 70 g kartupeļu cietes un lejam cepam-pannā pāri apceptajai smilšu mīklai
ja būtu iespēja mīklā iemaisītu sīki sagrieztus rabarbera gabaliņus, bet Košragā neviens šo augu vēl nav iestādījis. Liekam cepties pavisam droši uz pusstundu cepeškrāsni varam nepieskatīt – 180 grādi augša/apakša.
Uzliku atgādinājumu un aizgāju darbos… Pēc ~ 50 minūtēm izslēdzu cepeškrāsni.
Atdzesējam un pārlejam ar blenderētu zemeņu želeju. Dekorējam ar piparmētru lapiņām. Man nebija tik daudz zemeņu izmantoju jāņogu sulu un sagrieztas zemenes
Tas pašu ēšanai tamdēļ tikai dažas piparmētras, ja būtu viesi liktu vairāk un pa perimetru
Nu ko – ēdam 10- 16gabaliņi diametrs 28, un bilde miglaina- tas no korķu viļķa
Vēl varētu par izmaksām- Filadelfija 4,4 + krējums 0,4 + 3 0las 0,3 + cukurs 200g 0,15 + sviests 0,7 + milti 0,06 + kartupeļu ciete 0,10 + želantīns 0,25 + zemenes (pašlaik ~2Ls) = 6,4 Ls.
Ceru, ka kļūdas nebūs, “seivoju” un skrienu – laika vairs nav ņemties… Es zinu, ka vajag noformatēt šito, bet neļaujas – ņemiet par labu …
Stipri savādāk nekā es taisu. Neesi mēģinājusi pamatnei izmantot Selgas cepumus? padod ziņu uz epastu
Selgas cepumus var sablenderēt ar sviestu un izmantot pamatnei – tas ir vienkāršāks un populārāks variants, es Selgu nelietoju, pamatnēm siera kūkā bieži lieku parasto biskvīta mīklu. Nu gaumes tak dažādas…